tirsdag den 13. december 2011

13. december

OBS! Dagens kalenderlåge er lavet i samarbejde med Coolstuff.dk!
Dagens julesang


Dagens julegaveidé
Slippies - varme Sutsko
Dagens julegaveidé indbyder til hygge 1. juledag når du tøffer rundt og kigger på gaverne, piller lidt ved juletræet og måske spiser kold and (er det bare mig?) :P

Jeg ville i hvert fald gerne smide sådan et par i mikroovnen og varme tæerne. Kender du også en pige, der ville det, kan du kigge under julegaver til hende.

Dagens julegaveidé koster 195 kr.


Gør 13. december speciel
I dag er det Lucia-dag, og hvis du allerede har hørt den kendte sang klinge på landets skoler og hospitaler, eller måske selv har været i hvid kjole og stearin, så er her en lidt mere spiselig Lucia-tradition:

Det skal du bruge :
Ca. 10 stk.
75 g smør,
2 dl mælk,
25 g gær,
2 spsk. sukker,
¼ tsk. stødt safran eller gurkemeje,
1 æg,
½ tsk. groft salt,
400 g hvedemel,
1 æg,
rosiner.
Sådan gør du :
Smelt smørret i en gryde og bland mælken i. Når blandingen er varmet op til 37°, hældes den i en skål, og gæren røres i. Pisk ægget sammen og tilsæt det sammen med safran, salt, sukker og mel. Gem lidt mel til at komme på bordet. Ælt dejen sammen og stil
den til hævning et lunt sted i ca. en halv time.

Hæld dejen ud på bordet og ælt den godt igennem. Del dejen i ca. 10 lige store stykker. Tril stykkerne til fingertykke pølser, der formes til et S. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg og pynt med rosiner. Bag dem i ovnen i ca. 12 minutter på 225°. Kan serveres med koldt smør og solbærsaft/nisseøl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusind tak fordi du lægger en kommentar! Jeg elsker alle jeres input, læser alt og svarer enten herinde eller på din blog :)
KYS!