lørdag den 14. maj 2011

Konfirmationen

Lad mig starte med at svare spørgsmål der måske vil dukke op efter dette indlæg er læst:
 • Nej, jeg er ikke blevet spist af en pandabjørn
 • Nej, jeg er ikke stoppet med at blogge
 • Ja, jeg havde en FANTASTISK konfirmation!
Min dag var så fantastisk, og helt uforglemmelig. Vejret var fantastisk, og det dannede de perfekte rammer om dagen.
Min konfirmationsdag (og natten inden) startede lidt ubehageligt. Jeg havde sovet med velcrocurlers i hele natten, ligget som på en sten (rædsomt!) og var vågnet klokken 4. DET KAN IKKE ANBEFALES!
Det værste var, at da vi så rullede satanerne ud, var der ikke sket noget - håret var maks blevet uglet og lidt krøllet. Intet at sige til, at jeg gik i panik, for vi havde jo ikke ofret en frisør. Gode råd var dyre, men vi fandt et krøllejern, og jeg fik lavet nogle slangekrøller - de var dog ikke nær så flotte som alle mine veninder, der havde brugt frisører. Derfor ville jeg, hvis jeg nu selv kunne vælge, have ofret det, for jeg er pænt utilfreds med det i dag :/

Nå, men kjolen kom på, jeg fik lagt makeup og så tog vi lige de første billeder i solen (apropos billeder, så kommer de senere!).
Ud i bilen, og så gik turen ellers til kirken - en meget, meget smuk Slotskirke, som var den perfekte kulisse. Jeg mødtes med mine veninder, og uddelte roser, telegrammer og et par gaver til dem. Drengenes poser var betydeligt lettere, da de havde frabedt sig roser! ;)
   Vi sitrede af spænding, og skældte ud på drengene ved vores sider. Jeg havde fået en sød fyr der passede i højden, men han havde bare gået for langsomt til generalprøven - det måtte ikke ske den dag!
Kirkesessionen var supersjov, og ret speciel. Jeg blev først trådt i hælene på vej op ad kirkegulvet af pigen bag mig. Så trådte kirketjeneren frem og proklamerede: 'Det er i dag 2. påskedag.' Stilhed. Så brast kirken i latter.
Han rødmede, rømmede sig og rettede: 'Jeg mener 2. søndag efter påske!'
   Det var der jeg kiggede mig lidt fremad, og opdagede, at A, en dreng fra min klasse, sad på en hel tom række. Hans forældre var kommet for sent! De fik ikke lov at gå op og bryde den perfekte forestilling (haha, som om den endte med at blive perfekt!) - de tilbragte derfor sønnikes konfirmation ved hylden med salmebøger!
   Vi nåede alteret, og konfirmationen gik i gang. Vi var så overvældede, at vi nogle gange nærmest hviskede: 'Ja!', præsten kom til at kalde en vis Sahra for Katharina, og så sagde selv samme A fra den tomme række 'Ja tak'. Det var en sjov ceremoni, som jeg ikke vil glemme - det var et super krydderi på dagen!
   Vi kørte lige hjem og hentede hunden, og jeg følte mig en smule træt allerede - jeg bed det dog i mig, og vi kom til fælleshuset, hvor der var smukt pyntet op med lilla farver og tulipaner = yndlings!
Jeg hilste på alle, og var ret stolt over, at jeg kendte ALLE 49 mennesker. Mange andre fra klassen havde over 70 med, og kendte ikke halvdelen ;D
  
Vi fik en lækker menu: Først tomatbruschetta med melon og serranoskinke (lidt kikset, brødene var bløde og der var kun to terninger melon ;s), så en buffet med oksemørbrad, svinekam, unghanebryst, pastasalat, ovnstegte kartofler, salat, brød og tzatziki. Og til sidst, kronen på værket - en brownie med Hansen's Stracciatellais, og ParadIS jordbærsorbet (jep, jeg fik min vilje!).
   Det smagte alt sammen fantastisk, og krydret med taler fra mine forældre, min søster, min farmor, min mormor og min gudmor, samt sange fra forældrene, Farmor og Farfar og min moster og onkel, var det guddommeligt.

Jeg kan ærligt indrømme, at jeg faktisk ikke tænkte så meget over alle de fine, indpakkede gaver der lå på gavebordet. Først da min farfar (toastmasteren) rejste sig og proklamerede, at nu var jeg vist lige ved at sitre efter alle de gaver, kom jeg i tanke om dem. Jeg blev så rørt over alle de gaver og telegrammer - mine veninder havde skrevet sådan nogle søde kort, og jeg fik gaver fra folk jeg aldrig troede ville tænke på mig (herunder min farmors veninder, min lillebrors fodboldkammerat og en fra hans klasse!)

Ja - I må gerne høre hvad jeg fik. Men så heller ingen brok om blærerøveri, udstilling etc. Det skal nok blive jeres tur, ellers har det været ;)
 • En tur til London med min mor og far i St. Bededagsferien *at glæææde sig!*
 • En bog med billeder fra ture, ferier og rejser med familien
 • En gigant-cookie
 • En scrapbog fra min veninde - LOVE IT!
 • Et Pandora-ur, det hed Petit Circle og var sort/sølv. (skal byttes til dette skagenur: http://www.skagen-ure.dk/shop/107sgld-1568p.html)
 • Magueritsmykker: armbånd af snor med maguerit, øreringe og halskæde. De var dog ikke Georg Jensen, som var at foretrække, men Kranz og Ziegler, så jeg bytter dem til Georg Jensen alle sammen!
 • En rød blomstret Oilily taske
 • Et par Converse Light sko i sort
 • 3 pandoracharms: æble m. orm, ko og muffin
 • Friends DVD-boksen, alle sæsoner :)
 • En parfume (Sex in the City)
 • Et lilla kamera - Nikon Coolpix S3100
 • En Golla-kameraholder i pink/ferskenfarvet med blomster
 • Et hukommelseskort til kameraet
 • 25 fremkaldelser af billeder i guldkvalitet
 • En retstavningsordbog
 • Et maleri af marimekkomønsteret i grøn
 • Et lille sølvkors til at sætte i en halskæde
 • 15.000 kr. ca.
Som I kan se var der noget at blive rørt over - jeg brugte stort set resten af dagen på at sige tak, for jeg var så beæret over alle de ting. Resten af tiden havde jeg en guldkaramel i munden, for jeg havde self. også valgt, hvad der skulle på kaffebordet! :)

Da vi havde ryddet op, kørte vi hjem ved 9-tiden. Da vi var hjemme, kom min bedsteveninde med familie lige forbi huset. De havde desværre meldt afbud, fordi de skulle til kusinens konfirmation, og derfor måtte køre til Jylland. Vi drak resterne, spiste brownie og havde en hyggelig times tid inden de tog hjem - det var den perfekte afslutning på dagen, og super rart lige at få sagt godnat til veninden på sin store dag.

Jeg har kun få ting at sige til dem der snart skal konfirmeres: Nyd dagen i fulde drag. Stil ikke for høje krav til perfektheden - sørg for at kunne le lidt en gang imellem! Forevig dagen i billeder, dagbøger, blogindlæg, whatever - du vil sætte pris på det senere. Og sidst, men ikke mindst - sig tak. Tak for gaverne, tak for festen, tak fordi alle ville komme. Om det er med takketale eller personligt (jeg gjorde begge dele) så vil du få det så godt indeni af det, og gæsterne vil også få det godt til festen. Men tro mig, det bliver ikke svært at få sig selv til det - man bliver så overvældet af det hele. Da jeg gik i seng den aften, havde jeg et ord at sige til den Gud der havde taget mig ind i sit fællesskab:
Tak.

1 kommentar:

 1. Håber du havde en god dag, blev lige fast læser :-) Kig forbi min!

  www.lauramyfairytale.blogspot.com

  SvarSlet

Tusind tak fordi du lægger en kommentar! Jeg elsker alle jeres input, læser alt og svarer enten herinde eller på din blog :)
KYS!