tirsdag den 30. august 2011

Idéer til madpakken

Nu er jeg ikke helt med på hvad 'gennemsnitsalderen' for mine læsere er, men mange af os spiser i hvert fald frokost hver dag, på skole, gymnasium eller måske arbejde. Nogle er så heldige at have en kantine, men tit gør faktorer som skyhøje priser, smalt udvalg, meget lille levering osv. at man hellere er fri. Hvad gør man så hvis mors leverpostejmadder ikke trækker?

Man læser dette indlæg!

.. ej, haha, man KAN læse dette, og lade sig inspirere til at finde noget lækkert til frokosten i morgen!
Jeg har fundet nogle af min egne favoritter, som jeg synes rammer bredt, og gør jer opmærksom på, at jeg bruger lidt grove ting, da frokosten især på en skoledag skal fylde tanken op efter 4 timer, og også kunne holde måske 3-4 timer til. Hvis man vil, udskifter man det bare med almindelige brød/pastaer :)

Lette minipizzaer
Disse her er sååå nemme, fordi man bare kan købe den til tider besværlige dej. Er man til deep pan, durum, crispy og andet (fis) er dette nok ikke sagen. De er super lækre og hurtige.. og det er det :)

12 fuldkornspitabrød (ca. 2 dobbeltpakker) - 2 af de små dåser tomatpuré - fyld til pizza (skinke, spinat, kylling, pepperoni, ananas, champignon etc.) - svarende til 1 pose revet mozzarella - oregano

Meget let; du tager pitabrødene, og smører dem med tomatpuré. Så fylder du ellers på med fyld, og slutter med at drysse med osten og oreganoen. Bages ved 200 grader varmluft til osten er sej/gratineret og lysebrun. De kan sagtens fryses, og derefter varmes med morgenmadsbollerne. Hav grøntsager og frugt med til et par stykker af de her :)

Pastasalat
En klassiker. Jeg anbefaler at man laver denne til en dag hvor man kommer tidligt op eller skal møde lidt senere, da pasta tit bliver tørt af at stå natten over i køleskab. Du kan selv ændre på fyldet, jeg har nedskriblet min favorit :)

Fuldkornspastaskruer, så meget du kan spise - 1-2 spsk. grøn pesto - kyllingestykker fra 1-2 kyllingefileter - 1/3 agurk - en god håndfuld ærter - 2½ spsk. dåsemajs - lidt hakket rødløg - frisk basilikum

Kog pastaen efter anvisningen. Hæld den op i en plastbeholder eller hvad du nu skal have den med i, og fordel pestoen i pastaskruerne. Skær kyllingefilleterne i mundrette stykker, og hak agurken og rødløg. Bland alle grøntsagerne ned i pastaen, og fordel det godt. Luk omhyggeligt beholderen, og spis den med en bolle.

Bliver helt sulten :)
Mere vil komme!

1 kommentar:

  1. Mums, pastasalat! Det er altid lækkert at have med i madpakken :D

    www.leilaswonderland.blogspot.com

    SvarSlet

Tusind tak fordi du lægger en kommentar! Jeg elsker alle jeres input, læser alt og svarer enten herinde eller på din blog :)
KYS!